Njut av ett bad i egen tunna

Med en egen badtunna eller bastustuga kan du njuta av ett dopp mitt i vintern eller ett härligt bastubad. Det finns en mängd olika produkter som är till för att ge oss en härligare och lyxigare tillvaro i vår vardag. Några utav dessa produkter är badtunnor och bastustugor. Vill du höja mysfaktorn under det kalla vinterhalvåret så är ett dopp i en vedeldad badtunna ett säkert kort. Det finns inte mycket som är så avslappnande som att ligga i ett varmt bad och titta på stjärnorna samtidigt som snön gnistrar i trädgården.

En badtunna som skall användas för utomhusbruk behöver i de flesta fall isoleras. Hur mycket isolering som behövs och vilken typ utav filter du skall använda till din badtunna kan din leverantör berätta mer om. Beroende på hur stor din badtunna är och hur stor kamin ni har till den så tar det olika lång tid att värma upp den. En liten badtunna med en bra kamin kan bli varm på strax under två timmar medan en större badtunna tar längre tid på sig.

Har du turen att bo i närheten utav havet eller på en sjötomt så är en bastustuga en enorm stämnings höjare. Givetvis kan du välja att investera i en vedeldad bastustuga även om du inte bor i direkt anslutning till ett vattendrag men det blir extra skönt att basta när man efteråt kan gå direkt ut och doppa sig i vattnet. Älskar du att basta men vill ha något annat än en vedeldad bastu så kan du istället investera i en infraröd bastustuga. Det finns infravärmda bastustugor för utomhusbruk som är ett utmärkt alternativ till mer traditionella bastustugor.

Ligger ditt hus eller sommarstuga i närheten utav vatten så är ett annat alternativ att du investerar i en bastuflotte. En bastuflotte är precis som det låter en flotte med en bastu på. Detta ger dig en unik upplevelse med bastu, bad och möjlighet till förtäring på ”altanen” utanför själva bastun.
 

Innan du köper din badtunna eller bastustuga bör du tänka igenom hur stor plats du kommer att behöva. Gillar hela familjen att basta eller bada? Kommer ni basta och bada själva eller kommer ni att bjuda in vänner och umgås i bastun? Ju fler ni är som skall basta och bada desto större behöver också din badtunna eller bastustuga att vara. Tänk också på att det är viktigt att ni får lite plats att sträcka på er, välj därför hellre en bastustuga eller badtunna som är lite större. 

Redaktionen tipsar

Ingenstans firar man Midsommar så intensivt som vi gör i Norden. I Finland, Danmark och Norge har man midsommareldar i det fria, medan vi...
Med rätt behandling får du en grön och frodig gräsmatta Visst är det härligt med en riktigt grön och välmående gräsmatta men det är...
En snygg häck är pricken över i:et När vi väl är där och beslutet är taget, på att vi skall ha en ny häck, är väl den långa väntan det som...

Annonser

Utvalda varumärken

Njut i en varm skön bastu och upplev hur bra du mår!
Nyhet- kombinations bastu ! Bastu tunna med både infraröd och traditionell bastuvärme.

Alla kan njuta av det härliga klimatet i en vedeldad bastu som helt färdiga att används.
Bastu med relaxavdelning - Du väljer hur och vad.