Grillar-Utekök

Det finns flera olika sorters grillar, så som kolgrillar, och gasolgrillar. Det finns även flera typer av utekök. Grillat är gott året runt - och smakar inte maten alltid mycket godare när man är utomhus? Vill du inte bara ha en grill eller ett kök, finns också möjligheten att bygga en egen grillstuga, som även ger skydd mot snö och regn. Här finns möjligheterna för att kunna njuta av utomhuslagad mat - året runt!

Utvalda varumärken

Så mycket mer känsla med ett utekök format ur klippan
Ta din grillning till nästa nivå med en koleldad dubbelmantlad keramisk Kamado
Grillning kan vara så vackert. Unna er den goda smaken och upplev L3, en unik Designgrill med form och funktion i en perfekt harmoni.
10 min för uppvärmning och 2 minuter för att baka en perfekt pizza.
Ett komplett grillpaket från Heda, för dig som älskar att laga mat ute i friska luften.
Få en brasa i trädgården - enkelt och säkert - med en trädgårdspis eller en ugn
Vi har lanserat ett helt nytt sortiment med exklusiva kvalitetsugnar från pizzans hemland
Eldstad/grillplats med 4 bänkar. Komplett grupp med plats för upp till 8-12 personer. 6 300 kr. Grundpris, exkl grillpaket, inkl moms.

Nyheter

Garden Mix hjälper dig skapa DIN egna drömpl
Skärmar, staket, utemöbler eller ljuslyktor - allt för att göra mys i trädgården.

Reportage, tips & idéer

 
Att kunna öppna altandörren en härlig sommarmorgon, ta med sig tidningen ut och bara njuta av sin trädgård, det är livet det.
De allra flesta av oss som bor i en egen villa är...
RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Rutavdrag används för att man ska få möjligheten till skatteavdrag för diverse husarbete. Som t.ex rutavdrag i trädgården...
 När sommaren äntligen är här vill vi njuta så mycket som möjligt 
Här uppe i norden tvingas vi att hålla oss inne långa perioder på året och när sommaren väl kommer har vi en så...
Med en mysig grillstuga eller en lyxig grill kan du sätta gildkant på sommaren.
Terrassvärmare som förlänger sommaren
Att Svenska sommarkvällar är minst sagt kyliga är vi väl alla ganska överens om. Man envisas med att  sitta ute trots de kyliga kvällarna....
Med en kolgrill på tomten kan du njuta av nygrillad mat när du vill.

Grillar-Utekök

Det finns flera olika sorters grillar, så som kolgrillar, och gasolgrillar. Det finns även flera typer av utekök. Grillat är gott året runt - och smakar inte maten alltid mycket godare när man är utomhus? Vill du inte bara ha en grill eller ett kök, finns också möjligheten att bygga en egen grillstuga, som även ger skydd mot snö och regn. Här finns möjligheterna för att kunna njuta av utomhuslagad mat - året runt!

Grillar, utekök och grillstugor

Det finns företag som specialiserar sig på att bygga vissa typer av grillar. Så är till exempel fallet med gasolgrillar. Vill du kunna grilla under hela året, även vid blåst, snö och regn, finns det företag som specialiserat sig på att bygga grillstugor, som passar perfekt på tomten. Till dessa finns flera olika typer av grillar. Andra företag har utvecklat sin tillverkning av utekök, för dig som inte bara vill grilla, utan kanske även baka pizza, samt h| Trädgårdsportalen®a rinnande vatten på plats vid matlagningen. Ett utekök kan passa perfekt vid huset eller vid sommarstugan, för alla de där sköna vår- och sommarkvällarna.

Grillar och utekök med stil från JP Walter

Matlagning i det fria

Grillar finns i flera olika varianter. Allt från en kolgrill som endast består av tre delar som behöver skruvas ihop, till mer komplicerade gasolgrillar som kräver lite mer arbete innan de är klara att användas. Det finns även grillar som tillverkas av sten, och som behöver muras innan första användning. När det handlar om utekök, finns det varianter som kan levereras färdigmonterade. Det finns även möjlighet att montera och bygga sitt eget utekök, med olika varianter av spisar, ugnar, bänkskivor samt diskplatser. Det finns också valmöjligheter gällande om vatten ska finnas vid uteköket, eller om det skall tas med till matlagningen.

  • Grillar finns som både kolgrill, gasolgrill och vedgrill
  • För grillning i alla väder rekommenderas en grillstuga
  • Utekök har många matlagningsmöjligheter
  • En murad grill kan även användas till pizzabakning
  • Grillar och utekök finns i flera storlekar

Att sköta om sin matlagningsplats

Det krävs lite omsorg av utekök för att de ska hålla länge. Vissa av dem behöver rullas in eller täckas över på vintern. Gemensamt för dem alla är att de behöver göras rena innan och efter matlagning för att hålla sig fräscha. Grillar kräver även de lite skötsel för att hålla länge och vara fräscha. De behöver rengöras när de har använts, och askan behöver då och då tömmas. Har du en gasolgrill måste du även se över gasoltuben och kopplingarna då och då. Grillen mår bäst av att ställas in över vintern, alternativt täckas över. Det är klokt att täcka grillen så fort den svalnat för att minska rengöringsbehovet.

Redaktionen tipsar

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Rutavdrag används för att man ska få möjligheten till skatteavdrag för diverse...
 När sommaren äntligen är här vill vi njuta så mycket som möjligt  Här uppe i norden tvingas vi att hålla oss inne långa perioder på året...
Terrassvärmare som förlänger sommaren Att Svenska sommarkvällar är minst sagt kyliga är vi väl alla ganska överens om. Man envisas med att...

Annonser