Snöslungor

Under vintrarna här i norden, kan det hända att omgivningen förändras på bara ett par timmar. Snöväder kan slå till över natten, och när du vaknar är allt plötsligt fullt av snö. Då kan det vara bra att i förväg ha tittat på olika snöslungor. Med en sådan kan du på kort tid få uppfarten, trottoaren och gångvägen till huset, fri från snö. Det kan spara dig flera timmar av, för ryggen ansträngande, snöskottning.

Handla Produkter - Snöslungor

MTD
Brytbultar till snöslungor
Set med 6-pack brytbultar till flera märken från 2008. <br><br>Passar McCULLOCH snöslungor: MC624ES,...
Pris från 299
MTD
Friktionsgummi för snöslungor 12 MTD
Friktionsgummi till MTD tillverkade snöslungor i 500, 600 och 700 serien till och med 2007 (kan förekomma olika...
Pris från 329
MTD
Snöslunga Optima ME 66T MTD
MTD Optima ME 66 T är en banddriven 2-stegs snöslunga med 6 hastighet framåt och 2 hastigheter bakåt. Med 66 cm...
Pris från 17 995
McCulloch
McCulloch MSB121E
Pris från 3 699
MTD
Snöslunga Smart M 53 MTD Röd
MTD Smart M 53 är en lätthanterlig snöslunga som drivs framåt med hjälp av inmatningsskruven och slungar ut snön i...
Pris från 4 995
MTD
Skyddsöverdrag för snöslunga MTD
Skyddsösverdrag för snöslungor. Kraftfullt skyddsöverdrag som är UV-resistent och köldresistent. Passar samtliga 2...
Pris från 549

Reportage, tips & idéer

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Rutavdrag används för att man ska få möjligheten till skatteavdrag för diverse husarbete. Som t.ex rutavdrag i trädgården...
 
Med rätt utrustning kan du ta emot vintern och snön med ett leende på läpparna.
Vintern kommer varje år, det vet vi allihop som bor och lever här uppe i norden. Att den blivit...
För att du skall kunna hålla din trädgård i toppskick så kan du ta hjälp utav en mängd bra trädgårdsredskap.
En snöslunga är ett smidigt val på vintern när snön ligger djup.

Snöslungor

Under vintrarna här i norden, kan det hända att omgivningen förändras på bara ett par timmar. Snöväder kan slå till över natten, och när du vaknar är allt plötsligt fullt av snö. Då kan det vara bra att i förväg ha tittat på olika snöslungor. Med en sådan kan du på kort tid få uppfarten, trottoaren och gångvägen till huset, fri från snö. Det kan spara dig flera timmar av, för ryggen ansträngande, snöskottning.

Snöslungor för alla behov

Snöslungor finns i flera olika modeller, och av flera olika sorter. Det finns även flera olika sätt att driva en snöslunga. Det vanligaste är bensindrivna snöslungor. Det finns också slungor som är batteridrivna, där batteriet tas ut och laddas. Det finns också eldrivna slungor, som kräver sladd och elanslutning. Du behöver fundera över hur stor yta som behöver befrias från snö, eftersom det finns slungor med bred arbetsyta. Du behöver också fundera över hur långt snön behöver slungas, och hur länge slungan behöver kunna användas på en laddning. Det finns också både enstegsslungor, och tvåstegsslungor. Vilken du behöver, beror på hur djup snö som du behöver slunga bort.

Snöslungor underlättar när snöstormen dragit fram

Hur du använder din snöslunga

Snöslungor finns i både en- eller tvåstegsvariant. Det är dock viktigt att hålla reda på omgivningen, när du använder slungan. Detta oavsett vilken typ du har. I snön kan finnas annat, som inte är bara snö. Du kan få med grus och sten i snön som slungas bort, och med detta kan du riskera att skada bilar, fönster och husfasader. Du kan också skada människor med detta. Det är därför viktigt att inte rikta slungan mot något som kan ta skada. Det är också viktigt att tänka på att inte bli för bekväm, och avvakta allt för länge med att gå ut med snöslungan.

  • Finns för både djup, och grund snö
  • Håll koll på din omgivning
  • Snöslungning sker med kraft, och kan skada omgivningen
  • Vänta inte för länge innan du använder snöslungan
  • Det finns snöslungor med flera sorters drivning

Hur snöslungan håller länge

Snöslungor behöver skötas om för att hålla länge. De utsätts för mycket fukt och kyla. De behöver rengöras efter användning, och när den använts sista gången, bör du gå igenom den lite extra. Du bör rengöra den ordentligt, och torka delarna, för att inte snöslungan ska stå hela sommaren och hösten med smuts och fukt. Detta kan orsaka onödigt slitage på delarna, och kan även orsaka mögel. Detta gör att din snöslunga inte håller lika länge, och inte kan ge önskad kapacitet. Det är också bra att kunna förvara snöslungan inomhus eller under tak, så den inte utsätts för onödigt regn.

Redaktionen tipsar

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Rutavdrag används för att man ska få möjligheten till skatteavdrag för diverse...
  Med rätt utrustning kan du ta emot vintern och snön med ett leende på läpparna. Vintern kommer varje år, det vet vi allihop som bor och...

Annonser