Härliga grillar och utekök

 När sommaren äntligen är här vill vi njuta så mycket som möjligt 

Här uppe i norden tvingas vi att hålla oss inne långa perioder på året och när sommaren väl kommer har vi en så stark och intensiv längtan att vi allra helst skulle vilja bosätta oss utomhus. Grilla är en typisk sommaraktivitet och den doft som sprider sig på villagatorna en skön sommarkväll talar väl sitt tydliga språk!?

Några av oss nöjer sig med ett mer anspråkslöst grillande i en enkel klotgrill av äldre modell och ser ingen anledning att ändra på detta. Medan andra familjer går ”all in” och vill ha ett värsting vrålåk till grill och gärna med tillhörande utekök så att man kan sköta HELA matlagningen utomhus. Att kunna skölja sallad, tvätta av söliga grillbestick och dessutom ha gott av avställningsytor för tallrikar, grytor och fat är en stark önskan hos många.

Kanske är det just den här längtan efter den ultimata matlagningen utomhus som skapat den enorma boom av utekök som syns nu. Allt från ett fint litet rullbord som du enkelt placerar intill din klotgrill till de mer kökslika inredningsdetaljerna med skåp, hyllor, krokar, kokplatta och rinnande vatten.

Hur avancerad man än väljer att vara så är det väldigt bekvämt att ha allting nära till hans när man grillar. Det blir lätt mycket spring in och ut annars och ett litet anpassat utekök kan lösa många irritationsmoment kring sommarens alla grillningar.

Prisskillnaderna är förstås stora mellan det enklaste lilla rullbordet och ett vägghängt utekök med kombinerad grill, kokplatta och diskho med rinnande vatten. Men våra önskningar och krav är ju precis lika skiftande så att det finns gott om alternativ känns bara positivt. Samtliga bilder i denna artikel kommer från leverantörer av grillar och utekök som gör reklam på Trädgårdsportalen. Du hittar dem alla genom att klicka i vänstermenyn på rubriken Grillar-Utekök.

Lycka till med sommarens alla grillstunder och känner du att du vill veta mer om olika grillar och dess möjligheter så får du två bra länkar här nedanför. En är en ren gasolgrillstest och den andra är en mer allmän test av grillar. 

http://www.bast-i-test.se/tester_pa_basta/grillar.html

http://www.bäst-i-test.se/Gasolgrill

Redaktionen tipsar

Underbart är kort! Ett vackert blommande japanskt körsbärsträd, det är vår! Ja det står inte i min trädgård men jag har det i mitt synfält...
På sommaren används orangerier som ett reguljära växthus – för exotisk blomsterprakt, odling av alla de slag och som ett vind- och...
När luften blir svalare och dagarna kortare är det dags att göra din trädgård höstfin Bladen på träd och buskar ändrar färg och form och...

Annonser

Utvalda varumärken

Så mycket mer känsla med ett utekök format ur klippan
Ta din grillning till nästa nivå med en koleldad dubbelmantlad keramisk Kamado
10 min för uppvärmning och 2 minuter för att baka en perfekt pizza.
Grillning kan vara så vackert. Unna er den goda smaken och upplev L3, en unik Designgrill med form och funktion i en perfekt harmoni.