Förläng sommarkvällen med Terrassvärmare.

Terrassvärmare som förlänger sommaren

Att Svenska sommarkvällar är minst sagt kyliga är vi väl alla ganska överens om. Man envisas med att  sitta ute trots de kyliga kvällarna. Vem har inte tagit på sig raggsockar och krupit ihop i en filt bara för att man har bestämt sig för att det är sommar och man ska sitta ute oavsett! Vem har inte besviket lommat in mycket tidigare än man tänkt. Funderar du på att  förlänga sommarkvällarna med en Terrassvärmare?

Silverline gasolvärmare Bild: Silverline Comfort heating

Det finns många både praktiska och snygga lösningar för att förlänga Sommarkvällarna. I dag finns det en uppsjö Terrassvärmare att välja bland. En del så effektiva att man kan använda sin uteplats långt in på hösten. Alla har olika behov beroende på användningsområde och förutsättningar. Det finns allt från små bordsvärmare till stora golv pelare och Utomhuskaminer, Takvärmare i olika varianter och storlekar. Det som de flesta förknippar med Terrassvärme är infravärmare. Vanligast är de man fäster i taket, men det finns även bord och golv varianter i många modeller. Infraröd värme värmer enbart upp kroppar som träffas av de infraröda strålarna. Luften behåller sin temperatur. Dessa förknippas ofta med att vara el slukare. De nyare modellerna av infravärmare är betydligt mer energisnåla. Det är lätt att rikta värmen vilket såklart är en fördel.

Terrassvärmare Bild: Luxway

Gasolvärmare

En annan effektiv variant av terrassvärmare är Gasolvärmare. Det är dessa vi ofta ser på Restauranger och uteserveringar. Gasolvärmare behöver ingen el alls, vilket gör dem till ett lite lättare alternativ att  placera vart man vill. Det man bör tänka på när det gäller gasol är att de stjäl en del syre och bör helst inte användas i täta uterum, men eftersom Gasolvärmaren även värmer upp  luften får man bästa effekt om det  finns ett tak på uteplatsen annars kan det bli svårt att rikta värmen. Modellerna varierar stort i både storlek och utseende.

Bild: Byggmax Bild: Byggmax

Halogenlampor

är ett trevligt alternativ då man får både värme och ett behagligt ljus en sen Sommarkväll. Dessa är dessutom lite mer energisnåla än Infravärmare. Halogenlampor ska placeras högt upp för bästa effekt för spridning av värme. Dessa kräver såklart eluttag i anslutning och blir inte lika flexibla att placera som en gasol eller Fotogenvärmare.

Halogen Bild: Termognosjö

Eldkorgar

Eldkorgar, eldfat och mer robusta utomhuskaminer i trädgården blir allt mer vanligt. Visst är det en särskild känsla och en fantastisk mysfaktor när man både ser och hör hur det  sprakar. Många av dessa finns även som kombinerad grill. En utomhuskamin kan bli ett vackert smycke i trädgården och inge en Exklusiv känsla och ger en genuin värme. Varianterna är många och priserna varierar stort.

Jøtul Trädgårdskamin Jøtul Trädgårdskamin

 

Redaktionen tipsar

Ingenstans firar man Midsommar så intensivt som vi gör i Norden. I Finland, Danmark och Norge har man midsommareldar i det fria, medan vi...
Tulpaner, tulpaner är det som gäller nu! Nu är julen över och det är dags att städa bort överblommade julstjärnor, hyacinter m.m.  För de...
Så här års gäller det att få så mycket som möjligt gjort. De gynnsamma temperaturerna, sommarens ljusa kvällar och energin man får när man...

Annonser

Utvalda varumärken

Ett uterum för alla! Brett utbud, lättmonterade lösningar.
Så mycket mer känsla med ett utekök format ur klippan
Sedan mer än fyrtio år tillbaka designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning
Ta din grillning till nästa nivå med en koleldad dubbelmantlad keramisk Kamado