Ta tillvara säsongens alla möjligheter

Så här års gäller det att få så mycket som möjligt gjort.

De gynnsamma temperaturerna, sommarens ljusa kvällar och energin man får när man ser hur projekten tar form bidrar alltihop till att man kan behålla lusten och glädjen att hela tiden sjösätta nya, intressanta idéer i och runt huset.För att verkligen förstå vad vi menar, så skall du ta dig en lördagsförmiddag på din lokala brädgård eller handelsträdgård. Ta med dig en liten stol och en kanna kaffe och sätt dig ned för att begrunda och beskåda all den energi och förväntan som sprakar på ett sådant ställe en tidig lördagsförmiddag. Det köps trallvirke, marksten, nya hängrännor, buskar, blommor och annat material för en härlig dag med fysiskt arbete i något av alla sommarens projekt.

Efter bara en timma har det gått upp för dig vad hela Sveriges arbetsföra personskara kommer att syssla med denna lediga dag, nämligen att vara ute och snickra, plantera, montera och renovera. Det hela kan närmast benämnas som en eufori för att inte säga frosseri i aktivitet och fysisk ansträngning.

Kanske är det precis det här vi behöver och det är precis det här vi har suttit inne och väntat på. Att få något gott att sätta händerna i och få känna att kroppen är alldeles mör när kvällen kommer. Mör på ett naturligt och skönt sätt och den fulla njutningen som ett färdigt projekt ger blir till den ultimata belöningen för allt hårt arbete.

För att dina projekt i och runt ditt hem skall bli riktigt bra krävs en del förberedelse. Det krävs ju att man vet vad man skall ha, hur mycket som går åt och vad man vill göra med allt man införskaffar på exempelvis brädgården eller handelsträdgården där på lördagsmorgonen. För att känna dig riktigt väl förberedd så skall du passa på att dra nytta utav Trädgårdsportalen och Byggportalen. Där kan du se massor av leverantörer inom alla tänkbara områden och sedan läsa vidare på alla intressanta hemsidor där det ges gott om tips och råd för lyckade byggprojekt. Vill du exempelvis lära dig mer om hur man lägger marksten eller bygger murar kan du via både Byggportalen och Trädgårdsportalen hitta massor av utställare som är riktigt duktiga på just detta. På deras hemsidor kan du sedan få fördjupad information inom just det området.

Läs artiklar, klicka dig runt i våra guider och dra nytta utav all information som finns på våra sidor. På så sätt skaffar du dig de bästa förutsättningarna för att dina projekt skall lyckas i sommar.

Lycka till,

 

Redaktionen tipsar

Efter den första torrperioden så kom då en regnig tid då marken var så torr att den inte kunde tillgodogöra sig de sköna skurarna. Snart...
Terrassvärmare som förlänger sommaren Att Svenska sommarkvällar är minst sagt kyliga är vi väl alla ganska överens om. Man envisas med att...
Med rätt tänk och omtanke om miljön klarar man sig utan gifter i trädgården Tankarna om en prunkande frisk trädgård och ett helt naturligt...

Annonser