Bada i trädgården

Tänk att få glida ner i ett härligt utomhusbad en ljummen sommarkväll. Eller varför inte, ner i ett rykande hett bad en iskall vinterdag.

När du än väljer att använda ditt utomhusbad så får du just den där underbara, direkta kontakten med naturen, himmelen och luften. Att kunna sitta och titta på solnedgången eller en gnistrande stjärnhimmel mitt ute i verkligheten är en mycket speciell känsla.

Utomhusbadet kommer från Folkpool

Har du platsen som krävs i din trädgård och tycker om att njuta av livet på ett stilla och rofyllt sätt så är en investering i ett utomhusbad verkligen värt sina pengar. När du väl känner dig redo att ta steget så finns det några punkter som är bra att tänka på. Punkter som ska hjälpa dig framåt mot den lösning som passar just dina behov och möjligheter.

Utomhusbadet kommer från Folkpool Bilder från Folkpool

Hur stort kar har du plats för? Hur ska det se ut? Vad får det kosta och var ska det stå?

Kommer ni att bada många samtidigt? Tänk på att skillnaderna mellan två storlekar kan göra mycket för rymligheten men behöver för den delen inte bli så väldigt mycket dyrare. Väg för och nackdelar mot varandra!Hur vill du att ditt kar ska se ut?

Vill du ha en total Spa upplevelse med ett massagebad eller nöjer du dig med en lite enklare variant av badtunna. Titta runt hos olika leverantörer och var noga med att provsitta. Det måste kännas bekvämt redan från början.
Ett massagebad behöver el. Det drar en elektriker fram åt dig och denna typ av utomhusbad blir naturligtvis mer kostsam i drift än ett ”naturellt” stilla bad. Även isoleringen i utomhusbadet är av stor vikt när man uppskattar driftskostnaden. Be leverantören om information angående både elförbrukning och isolering.

Tänk på att ett utebad fyllt med vatten har ett rejält marktryck och att underlaget måste vara plant och stabilt. När karet väl levereras kommer det i ett helt stycke och platsen måste således vara förberedd och välprepparerad redan innan. Många väljer att gräva ner sina utomhusbad till en viss del och ibland även helt.

 

Redaktionen tipsar

Tulpaner är en älskad trädgårdsväxt, ja närmast dyrkad genom tiderna. Ett tag ansågs löken oerhört värdefull och man kunde närmast...
Inget är väl så härligt som när en ny, lång trädgårdssäsong ligger framför oss? När de gamla höstlöven krattats bort och de nya, spirande...
 När sommaren äntligen är här vill vi njuta så mycket som möjligt  Här uppe i norden tvingas vi att hålla oss inne långa perioder på året...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi erbjuder Dig Skandinaviens största urval pooler
Njut i en varm skön bastu och upplev hur bra du mår!
Svenska Neptun- Experten på Bubblor & Massage. 20 år i branschen
Nyhet- kombinations bastu ! Bastu tunna med både infraröd och traditionell bastuvärme.