Ge din trädgård ny energi

För att kunna fortsätta grönska krävs hela tiden ny kraft

Visst hade det varit väldigt behändigt om trädgården kunde leva på luft och sol!? Men tyvärr krävs det lite mer än så och ju mer blommande eller fruktbärande växter vi har dess då mer riktad näringstillförsel behövs för att växtkraften och skördarna skall bestå. Samma sak med bärbuskar, jordgubbar, smultron osv. T.o.m. gräsmattan behöver sig en energi-boost då och då och under vårregnen är det en perfekt tid att ta hand om gräsmattan lite extra. All omtanke och kärlek man ger sin trädgård under våren får man sedan ingen under den härliga sommarperioden, i form av grönare gräsmatta, mer smultron på plantorna och härliga äpplen i träden till hösten.

Bilden är hämtad från Hasselfors gardens hemsida

För några av oss är detta med gödsling och omvårdnad i trädgården en naturlig del av trädgårdslivet och många älskar att hänga på handelsträdgårdarna och botanisera bland alla fina växter. De bär gladeligen tunga säckar med jordförbättrare, gödsel och täckbark till bilen och för en grupp av trädgårdsälskare är faktiskt våren den allra bästa tiden. Då ligger de på knä och påtar, förbereder, planterar och planerar inför sommaren. De vattnar, gödslar och njuter av att gräset måste klippas två gånger i veckan.

Bilden är hämtad från Hasselfors gardens hemsida

Sedan finns det den andra sortens trädgårdsmänniskor och det är vi som mer trivs med att njuta i trädgården och inte känner oss, varken säkra eller kunniga när det gäller själva arbetet i trädgården. Att inte veta hur man skall beskära sina träd och buskar, att inte känna till att det finns olika slags jord beroende på vad du tänker odla är fullt mänskligt och förståligt. Det är kanske just därför som alla dessa tillverkare av produkter till trädgården har så fina hemsidor. Där kan man nämligen både få tips på vilka växter som passar på vilka platser i trädgården, samtidigt som du kan se enkla instruktionsfilmer om hur du enklast planterar olika typer av växter.

Bilden är hämtad från Neudorffs hemsida

Hasselfors har t.o.m. särskilda små avdelningar på sin hemsida som tipsar om roliga saker för barnen i trädgården eller hur man arrangerar en riktigt härlig trädgårdsfest. På Neudorffs hemsida finns ett fantastiskt forum med massor av frågor som redan är ställda – och besvarade. Uppfinn inte hjulet igen utan sök i forumet och hitta massor av bra tips och hjälp för en lyckad trädgård.

Sniglar är en annan följetång som man ofta får på köpet när man har trädgård. De älskar att äta upp det vi odlar och i de flesta trädgårdar är de avskydda och jagade. Likaså detta finns det gott om tips om hos Neudorff – och Neudorffs produkter i Sverige lanseras av Miljöcenter.

Bilden är hämtad från Neudorffs hemsida

När du väl har gett din trädgård ny energi så går mycket av sig självt. Det är nu den stora njutningen skall få börja. När du kan få uppleva, lukta, se och känna allt du har förarbetat. Nu är det dags att hitta en riktigt bra gräsklippare, en grill, passande utemöbler och kanske ett nytt altandäck. Allt detta kan du naturligtvis också titta på och hitta leverantörer av, här på Trädgårdsportalen.

 

Redaktionen tipsar

På sommaren används orangerier som ett reguljära växthus – för exotisk blomsterprakt, odling av alla de slag och som ett vind- och...
  Med ett mysigt uterum kan du njuta av sommarkänslan längre.  Om du vill börja njuta av solens strålar så tidigt som möjligt och även...
Med rätt behandling får du en grön och frodig gräsmatta Visst är det härligt med en riktigt grön och välmående gräsmatta men det är...

Annonser

Utvalda varumärken

Håller bort möss och råttor inomhus med ljudteknologin Silverline A-Frequency™
Organiskt Kravmärkt gödsel, bränner inte gräsmattan.
Betesstation MotMus Rozol Pasta - återfyllningsbar betesstation.