Markiser - Solskydd

Väljer du att montera markiser och solskydd på ditt hus så kan du enkelt skärma av solens strålar under varma dagar

Under sommarens varma dagar kan det vara skönt att skärma av solens strålar så att du slipper bli bländad, detta kan du göra med ett flertal olika varianter utav solskydd och markiser. Du kan välja mellan markiser i ett flertal olika utföranden, modeller och färger, allt för att du skall hitta en markis som matchar ditt hem. Har du ett hus med en balkong utanför sovrummet kan det vara skönt med en balkongmarkis så att du kan njuta utav frukosten på balkongen utan att behöva kisa i morgonljuset. Över terrassen kan du montera en vacker terrassmarkis som harmonierar med husets utförande.

Det är ett välkänt faktum att inomhustemperaturen stiger om solen ligger på och skiner in genom dina fönster. Vill du ha möjlighet att skärma av och minska solens effekt på ditt inomhusklimat så kan du montera vanliga fönstermarkiser. Har du fönster i en lite ovanligare form och vill göra något roligt runt dessa kan du istället välja att montera upp korgmarkiser. En korgmarkis påminner, precis som det låter, som en korg i utförandet. Många tycker att en korgmarkis ger ett lyxigare och mer levande intryck och väljer därför att montera sådana istället för de mer traditionella markiserna. Givetvis kan du även montera upp dem ovanför ett standardfönster.

Vill du inte ha markiser på ditt hus men är ändå ute efter något som kan skydda ditt hem från den värsta hettan så finns det solskydd för inomhusbruk. Där kan du välja på det mesta mellan persienner, plisségardiner och rullgardiner. Vad du skall välja till ditt hem beror både på din inredning och på din personliga smak.

När det gäller persienner så finns det några olika varianter att välja bland. Aluminiumpersienner är en vanlig lösning som passar till de flesta fönster och inredningar. Vill du ha en mer naturnära känsla så kan du istället välja att köpa träpersienner. Både aluminiumpersienner och träpersienner skyddar mot solen och stänger ute en hel del av värmen som den genererar. En annan variant utav persienner är fasadpersienner. Det är en större variant som passar utmärkt till stora glaspartier. Vill du ha en dekorativ och vacker lösning som effektivt skärmar av solen så kan du köpa en plisségardin. Plisségardiner finns i flera olika färger och tjocklekar på väven så att du enkelt kan hitta den variant som passar dig bäst. Det spelar ingen roll om du vill ha en ljus eller mörk gardin eller om du vill att den skall vara enfärgad eller mönstrad. Plisségardiner finns i en mängd olika utföranden. Även lamellgardiner finns i åtskilliga färger och mönster. De vackra lamellgardinerna ger ofta ett lugnt och stilrent uttryck och passar i de flesta hem. Dina lameller är inte bara vackra utan dessutom effektiva solavskärmare som ger ditt hem ett behagligare inomhusklimat under de varma sommardagarna.

Ytterliggare ett alternativ till effektiv avskärmning utav solen är rullgardiner. Dessa drar du enkelt ner för att få det mörkare och behagligare inomhus. Givetvis finns även dessa i en mängd olika storlekar, färger och utföranden. Solskydd är inte bara effektiva mot ljuset och värmen, de skärmar även av insynen. Detta är ytterliggare en fördel om du bor i ett relativt tättbebyggt område. Vill du veta mer om de olika typerna utav markiser och solskydd som finns på dagens marknad eller jämföra olika utföranden så hittar du en mängd information på våra annonsörers hemsidor om deras sortiment. Där kan du även se vart din närmaste återförsäljare finns.

 

Redaktionen tipsar

  Att kunna öppna altandörren en härlig sommarmorgon, ta med sig tidningen ut och bara njuta av sin trädgård, det är livet det. De allra...
Avkoppling och njutning är några av de viktiga sakerna som våra trädgårdsmöbler för altanen skall ge oss. Med sköna trädgårdsmöbler blir...
Med en trädgårdsbelysning lockar du fram nya sidor och uttryck i din trädgård. Det fungerar som en effektförstärkare och är ett bra sätt...

Annonser

Utvalda varumärken

Svensktillverkade markiser av spinnfärgad akryl, impregnerade mot smuts och vatten