Rätt maskiner underlättar arbetet

Införskaffar du praktiska trädgårdsmaskiner av bra kvalité blir trädgårdsarbetet både lättare och roligare

Det finns en mängd olika trädgårdsmaskiner på marknaden som ska underlätta ditt arbete med att hålla trädgården i trim. Beroende på hur din trädgård ser ut och vilka sysslor du oftast utför finns det olika trädgårdsmaskiner som är anpassade till olika moment inom trädgårdsskötsel.

GräsklippareHar du en liten och plan gräsmatta kan det hända att det räcker med en enkel handgräsklippare. Har du en större gräsmatta eller behöver någon form av hjälpmedel kan du istället välja mellan bensindrivna gräsklippare, eldrivna gräsklippare och åkgräsklippare. Det finns även elgräsklippare som är uppladdningsbara. Ett smidigt tillval till gräsklippare är en uppsamlare där allt klippt gräs samlas. Det går även att köpa uppsamlare till vanliga handgräsklippare. Ett riktigt smidigt alternativ till gräsmattan är en så kallad robotgräsklippare. En sådan är liten och smidig och klipper gräset alldeles själv under tiden som du tar itu med viktigare saker.

Häcksaxar och lövsugarHar du stora fina buskar och häckar på din tomt underlättas ditt arbete med att hålla dom fina om du har en smidig häcksax. En annan bra maskin som kan komma till nytta i din trädgård är en kombinerad lövsug/lövblås. Med en sådan kan du enkelt och utan problem blåsa samman löv till en hög innan du flyttar dom till komposten eller suga in dem i en uppsamlingsbehållare som du sedan tömmer.

Roligare trädgårdsarbete med bra maskinerGivetvis finns det ännu fler trädgårdsmaskiner och har vi missat att nämna just det som du är intresserad av kan du enkelt besöka våra annonsörer inom trädgårdsmaskiner som du hittar i den vänstra spalten och se ifall dom har det du söker i sitt sortiment. Ditt arbete med att hålla tomten i trim går både snabbare och lättare och blir dessutom roligare om du har trädgårdsmaskiner som är funktionella och anpassade till arbetet.

Vikten av att pröva produkternaNär du ska välja trädgårdsmaskiner är det viktigt att du prövar dom för att vara säker på att det är en produkt som passar dig. Håll i de olika produkterna och jämför med liknande så att du vet att dom ligger bra i handen och inte känns för tunga. Handlar det om större maskiner som ska styras bör du provsitta och se efter vart de olika reglagen sitter. På det sättet vet du om just den trädgårdsmaskinen känns logisk och aktuell för dig. För att du ska njuta av att använda dina maskiner regelbundet är det av högsta vikt att du känner dig bekväm med dom. Därför ska du inte vara rädd för att fråga om du får lov att testa och känna på de olika produkterna innan du bestämmer dig för vilken eller vilka som ska få hjälpa dig att hålla din trädgård i bästa skick.

Vill du veta mer om någon specifik produkt eller hitta en återförsäljare nära dig är du välkommen att besöka någon av våra annonsörers hemsidor.

 

Redaktionen tipsar

För den riktige trädgårdsentusiasten är ett växthus en helig plats och en frizon där den olärde inte släpps in. Tänk att få smyga ut i...
Underbart är kort! Ett vackert blommande japanskt körsbärsträd, det är vår! Ja det står inte i min trädgård men jag har det i mitt synfält...
Ge din trädgård de bästa förutsättningarna genom att förbereda den för vintern. Våren och sommaren är en aktiv och energifull tid i...

Annonser

Utvalda varumärken

Förenkla trädgårdsarbetet med våra batteridrivna redskap.