Trädgården är inte bara träd och buskar

Din trädgård kan bestå av så mycket mer än bara en gräsmatta, träd och buskar

När du ska planera din trädgård finns det mycket mer att tänka på än bara träd, buskar och rabatter. Beroende på hur din familjesituation ser ut och vilka behov och önskemål ni har så har ni en mängd olika val att välja bland.

Pool, spabad och badtunna Finns det barn i familjen brukar en pool vara en given sak på önskelistan. Här kan ni välja bland formpooler, ovanmarkspooler och markpooler. Vad som passar bäst beror på hur tomten ser ut och er personliga smak. Bor du däremot ensam eller med en sambo så kanske det räcker med ett härligt spabad eller en vedeldad badtunna.

Lekstuga och friggebod Finns det små barn i familjen kan det även vara behändigt med en lekstuga. Där kan barnens saker för utomhuslekar förvaras och barnen kan härja fritt med sina vänner. När barnen blir större är det vanligt att dom vill flytta ut från familjen och då är en friggebod ett mycket smidigt alternativ. På det sättet får dom pröva på hur det känns att bo själva samtidigt som tryggheten i att ha familjen nära finns kvar.

Förråd De flesta familjer har fler saker än vad dom behöver och dessa tar en hel del plats. Däremot är det inte alltid man kan eller vill göra sig av med de överflödiga sakerna och har du då ett förråd kan du på ett enkelt sätt få bort kartongerna från boytan samtidigt som du vet att dina saker står säkert förvarade i närheten.

Garage och carport Andra byggnader som ofta förekommer på tomter är garage och carportar. Vill du ha ett tryggt ställe att förvara dina fordon inlåsta bör du satsa på att bygga ett garage. Om du däremot är nöjd med att din bil står skyddad mot väder och vind kan du istället bygga en enklare carport.

Altan och uterum Vill du kunna sitta utomhus även under regniga kvällar eller kalla vinterdagar kan du bygga ett uterum eller en vinterträdgård. Ett enklare alternativ är att du bygger en altan och vill du vid ett senare skede ha ett uterum kan du utan några större problem glasa in en del av altanen och på så sätt får du ditt uterum. Har du en stor tomt kan du anlägga en rofylld uteplats i en lummig del av tomten och på så sätt skapa en oas mitt i ditt eget paradis. Ytterligare ett alternativ är att du bygger ett lusthus. Där kan du njuta av tomten samtidigt som du fikar med vänner. ¨

Tänk igenom vilka behov du har och planera inför framtiden när du anlägger din trädgård. Vill du veta mer om de olika alternativen du kan bygga på din tomt så är du välkommen att kontakta våra annonsörer inom respektive kategori.

 

Redaktionen tipsar

Efter regn kommer solsken - eller tvärtom! Efter en otroligt varm, solig och torr majmånad, så inleddes juni likadant innan lågtrycken tog...
Med rätt behandling får du en grön och frodig gräsmatta Visst är det härligt med en riktigt grön och välmående gräsmatta men det är...
Kärt barn har många namn. Attefallshus eller som man också kallar det komplementhus, komplementbostad eller komplementbyggnad. Oavsett...

Annonser

Utvalda varumärken

Odla på höjden och få en fin blandning av växter.
Så mycket mer känsla med ett utekök format ur klippan
Pojke med fisk och fontän
Ta din grillning till nästa nivå med en koleldad dubbelmantlad keramisk Kamado