Uterum - Vinterträdgård

Ett uterum eller en vinterträdgård kan förlänga din sommarsäsong

Vill du förgylla din tillvaro lite extra samtidigt som du förlänger din sommarsäsong så skall du investera i ett uterum eller en vinterträdgård. Beroende på vad du har för önskningar så kan du välja på det mesta från ett enkelt, oisolerat uterum till en ombonad vinterträdgård. Tänk på att uterummet skall harmoniera med resten av ditt hus så välj material, tak och fönster som stämmer överens med ditt hus fasad så att allt bildar en vacker enhet.

Försök att tänka framåt och fundera på vad du vill ha ut utav ditt uterum under de kommande åren. På så sätt slipper du förhoppningsvis att bygga om ditt uterum om några år. Välj bra material utav hög kvalité för att vara säker på att ditt uterum eller din vinterträdgård kommer att hålla under många år. Vill du ha golvvärme i ditt uterum så går det alldeles utmärkt.

Oavsett om du har direktverkande el eller värmer upp ditt hus med ett vattenburet värmesystem så går det bra att kombinera det med ett golvvärmesystem i uterummet. Förr valdes ofta vattenburen golvvärme i uterum bort på grund utav frysrisken men det inget problem längre. Nu finns det speciella golvvärmesystem för vattenburen golvvärme i uterum. I dessa system så är golvvärmen separerad från de övriga värmesystemen och dessutom frostskyddad med glykol för att minimera frysrisken. Dessa golvvärmesystem kan du även installera i garage eller andra kallare utrymmen.

Vill du veta mer om de olika alternativen som står tillbuds när du skall bygga ditt uterum eller din vinterträdgård så är du välkommen att besöka våra annonsörers hemsidor. Där hittar du både inspirerande miljöbilder och fakta om deras respektive sortiment. När du har bestämt dig för vilket alternativ som passar dig och ditt boende bäst så hittar du information om vart din närmaste återförsäljare finns på tillverkarens hemsida.

Uterum från VerandaMästarna 

 

Redaktionen tipsar

Med ett snyggt staket kan man markera sitt revir, stänga in sig eller bara skaffa en härlig inramning till sin trädgårdstomt. Du kan kalla...
                           När tjälen gått ur marken och den härliga vårsolen syns allt mer börjar det bli dags att ge gräsmattan lite...
Det valkas vårdagjämning den 21 mars, då natt och dag är lika långa hos oss. Kryddbaljan har nu fått sin ansning och fänkålen, pimpinell...

Annonser

Utvalda varumärken

Ett uterum för alla! Brett utbud, lättmonterade lösningar.
Vi skräddarsy ditt uterum eller din vinterträdgård. DINA MÅTT ÄR VÅR STANDARD!
Paris - ett modernt uterum med inneryta på 13,6 kvm.
Underhållsfria träkompositplank och räcken för altaner, poolområden och bryggor.