Utebelysning

 

Med en utebelysning förhöjer du upplevelsen av trädgården

Att ha en upplyst trädgård är både inbjudande och vackert. Oavsett om du kommer som besökare eller sitter på insidan och tittar ut på trädgården så blir upplevelsen än större med en vacker belysning. Olika platser i trädgården kräver olika typer av belysning för att komma till sin rätt och vissa speciellt vackra platser eller arrangemang i trädgården kan man dessutom välja att punkt belysa.

Inlite lyser upp din uppfart

En entrésida kan behöva flera olika typer av belysning, så som väggfast belysning på garaget, låg markbelysning utefter uppfarten samt entrébelysning vid ytterdörren. På så vis blir belysningen komplett och du kan både hitta rätt på uppfarten, hitta in i garaget samt sticka nyckeln i låset på ytterdörren.

Vatten i trädgården, belyst av In lite

I trädgården och på altanen behöver man tänka på ett annat sätt. Där ger små belysta punkter och en mjukare ljussättning en stämningsfull känsla och har man som här ovan, ett rinnande vatten kanske i form av en damm så är det en perfekt plats att ha ljuskällor kring. Ljusets speglingar i vattnet blir till en levande ljusshow och ger tillsammans med det porlande vattnet både harmoni och en känsla av stillhet.

Belyst utedäck med In Lite belysning

Kanske använder ni altanen året runt, det kan vara för att grilla eller som här, för att bada. När man sitter i spabadet en riktigt kylig vinterkväll känns det väldigt bra att altanen runtomkring är upplyst på ett inbjudande sätt. Platsen blir både mer levande och känns mer välkomnande.

Pollare från In Lite belyser gröna växten

Har man någon fin buske eller annat arrangemang i trädgården kan det bli väldigt effektfullt att låta en ljuskälla riktas direkt mot denna plats. Växten får ett liv och ett utseende som gör att man blir häpen.

Upplyst bergvägg med In Lite ljus

Även fasta, icke växande saker i trädgården ser helt annorlunda ut med lite ljus på. En fårig bergvägg, ett stenparti eller ett klippblock i gräsmattan får helt andra dimensioner och skapar liv och effekter i din trädgård.

En annan viktig aspekt är säkerheten. Att huset får vara ifred från inkräktare och personer med onda avsikter. Det är inte så kul att smyga uppför en trädgårdsgång för att närma sig ett hus man vill ta en närmare till på om hela trädgården och entréerna är upplysta. Hela gatan kan se vad som sker i din trädgård och är man den typen som inte vill bli sedd och upptäckt så väljer man helt klart ett mindre riskabelt hus.

Garageuppfart upplyst med hjälp av InLite

Med rätt belysning runtokring din villa och i din trädgård får du inte bara en vackrare omgivning utan också ett tryggare och säkrare boende.

För att läsa mer om detaljer och hur du skall tänka vid de olika ljussättningarna i trädgården kan du besöka Markbelysnings hemsida. Där får du handfasta råd att följa för ett lyckat resultat.

Lycka till med din ljussättning i trädgården – tänk på att vintern snart är här.

Redaktionen tipsar

Ge din trädgård de bästa förutsättningarna genom att förbereda den för vintern. Våren och sommaren är en aktiv och energifull tid i...
  Under de senaste åren har trädgården gått från att vara en social samlingsplats för vänner och familj till att bli en plats för njutning...
Kärt barn har många namn. Attefallshus eller som man också kallar det komplementhus, komplementbostad eller komplementbyggnad. Oavsett...

Annonser

Utvalda varumärken

Sedan mer än fyrtio år tillbaka designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning
Klassiska lyktor för dekoration.
Ligh Design, ett proffessionellt belysningssystem som du enkelt installerar själv.
?Belysning för generationer?
Utebelysningar med tidlös design och gedigna material.