Fördelar med Garage - Carport

Med ett garage eller en carport får du skydd till din bil 

Olika typer av garage

Vilken typ av garage du ska välja beror helt på vilka behov du har. Har du en liten moped eller flera stora bilar, reparerar du bilen själv vid behov, vill du kunna utnyttja en del som förråd, vill du ha en välisolerad byggnad med fönster, automatiska portar och rejäla lås eller räcker det med ett enkelt tak som skyddar mot den värsta nederbörden?

Garage eller carport

Det finns många anledningar till att införskaffa ett garage, den mest självklara är givetvis att få ett skydd till bilen eller motorcykeln. Har du ont om plats och det räcker om bilen står skyddad mot väder och vind så är en carport ett smidigt alternativ. Vill du däremot kunna låsa in bilen på en säker plats så är ett garage bättre.

Förvaringsutrymme

Ytterligare en fördel med ett garage är att du kan använda en del av det som förrådsutrymme. Då är det bra att sätta upp en skiljevägg så att inte dina materiella ägodelar blir skadade av bilens kondens.


Bild: Fiskarhedenvillan

Isolerat garage och dubbelgarage

Väljer du dessutom att isolera ditt garage så får du även en varm plats där du kan reparera bilen vid behov istället för att du skall behöva stå ute i mörkret och kylan. Har du flera fordon som du vill skall stå skyddade så finns det också olika modeller av dubbelgarage att välja på.
 

Bygga garaget själv eller köpa färdiga moduler

För att det ska bli så tilltalande som möjligt ur en estetisk synvinkel så är det bra om garaget har samma utseende som ditt hus när det gäller färg, fasad och tak. Om du har kunskapen och tiden som krävs för att själv bygga ditt garage eller din carport så kan du vända dig till någon av våra annonsörer av material för att få tips, i annat fall kan du beställa ett garage i färdiga moduler från någon av våra annonsörer.

Tillstånd och bygglov

Att bygga ett garage eller en carport kräver för det mesta bygglov. Vänd dig till din kommuns byggnadsnämnd för att få veta mer om vad som gäller i din kommun och vilka handlingar du behöver skicka in. Tänk på att skicka in din bygglovsansökan i god tid så att du hinner få tillbaka handlingarna innan du har planerat att starta ditt bygge. Vill du veta mer om bygglov och vad som gäller kan du läsa Boverkets broschyr ”Behöver jag bygglov, behöver jag göra bygganmälan?” och om du är det minsta tveksam om vad som gäller i ditt fall rekommenderas det att du kontaktar stadsbyggnadskontoret i din kommun för att få svar på dina frågor och hjälp med olika blanketter och handlingar.

Kontakta någon eller några av våra annonsörer för att få inspiration eller offerter.

 

Redaktionen tipsar

Tulpaner, tulpaner är det som gäller nu! Nu är julen över och det är dags att städa bort överblommade julstjärnor, hyacinter m.m.  För de...
För att kunna fortsätta grönska krävs hela tiden ny kraft Visst hade det varit väldigt behändigt om trädgården kunde leva på luft och sol...
Varje höst ställs man inför ett förvaringsproblem som det är lika bra att ta tag i, en gång för alla. Kanske är det så att man skaffar sig...

Annonser