Ljuvliga trädgård

Visst är det underbart med en grön och frodande trädgård.

Dofterna från de blommande växterna och det nyklippta gräset blandar sig med varandra och till ljudet av fåglarnas kvitter njuter vi av en härlig förmiddags fika. Som komplement till all grönska i trädgården finns det mängder av ljuvliga stenarrangemang att arbeta med. Kanske är det just kombinationen av hårda stenar och mjuk växtlighet som gör trädgården så fantastisk. 

 

Bilderna är hämtade från Starkas hemsida

Murar: Kanske har det en gång varit så att muren var något som skulle finnas runt omkring trädgården. Den var tänkt att rama in och i viss mån, stänga ute. Så är det inte längre. Idag används murar lika ofta som effektfulla kantstöd vid höjdskillnader och de skapar ett enormt vackert liv i trädgården. En låg mur i kombination med vackra buskar ger en snygg avskärmning mellan de olika ”rummen” i trädgården.

 

 

Trädgårdsgångar: Vad kan väl kännas mer hemtrevligt än en härligt, slingrande gång som leder oss genom trädgården fram till vår egen skyddade favoritplats. En bänk med utsikt, en lummig berså eller varför inte en rogivande damm? Både de lite mer prydligt lagda gångarna och de separat utplacerade gångplattorna ger trädgården en alldeles speciell charm.

 

Planteringar: Sten och grönska verkar ha någonting speciellt ihop. Den hårda stenen mot den livfulla, oförutsägbara grönskan kompletterar varandra och blir till en vacker helhet. Olika kombinationer av kantstenar tillsammans med färgsprakande växtlighet blir en ren fröjd för ögat att beskåda.

 
Samtliga bilder är hämtade från Starkas hemsida

 

Garageuppfarten: Visst ser det flott ut om även garageuppfarten harmonierar med den övriga trädgården. Med en stenlagd garageuppfart slipper du både spåriga gräs- eller jordytor samt sand och dyl. som lätt följer med in i huset. Låt uppfarten, kantstenarna och trädgårdsgången bli en enda stor, mjuk övergång från garaget till villan och trädgården.

Bilden är hämtad från Starkas hemsida
 

 

Entrén: Även i det här fallet blir helheten så mycket mer total om du låter din entré få samma stil och utseende som de övriga stenklädda delarna i trädgården. På så vis blir den en härlig avslutning på din trädgård och en inbjudande början på det som finns där innanför dörren.

 

Poolområdet: Tillhör du en av de lyckligt lottade som har eller kanske har planer på att anlägga ett poolområde i din trädgård? Till dessa oaser finns det underbara stenlösningar som är tåliga, vackra och fullständigt geniala. Med marksten och poolsten kan du bygga upp en härlig plats för några sköna vilstolar och med hjälp av en inbyggd belysning i stenmuren får du en effektfull plats som passar utmärkt både för nattliga bad och stjärnskådning.

[Samtliga bilder är hämtade från Starkas hemsida

Uteplatsen: Med en vacker marksten får du en perfekt uteplats i din trädgård. Du får ett stabilt underlag till din utemöbel och en gränslös mängd av färger och mönster att välja bland. Låt din uteplats bli till det där extra sommarrummet som är så efterlängtat och välkommet.

Källa: Starka betongindustrier

Läs mer på www.starka.se

Se fler leverantörer i vår Utställning-Marksten & murar

 

Redaktionen tipsar

  Att kunna öppna altandörren en härlig sommarmorgon, ta med sig tidningen ut och bara njuta av sin trädgård, det är livet det. De allra...
Det händer mycket i trädgården nu! Nu är tiden mogen att inse att det faktiskt har blivit höst. När man på morgonen går ut och ser de fina...
Det valkas vårdagjämning den 21 mars, då natt och dag är lika långa hos oss. Kryddbaljan har nu fått sin ansning och fänkålen, pimpinell...

Annonser