Njut året runt i ett orangeri med isolerande dubbelglas

På sommaren används orangerier som ett reguljära växthus – för exotisk blomsterprakt, odling av alla de slag och som ett vind- och regnskyddat magiskt uterum av glas. Odlingssäsongen i ett orangeri blir betydligt längre än i ett enkelglasat växthus där det är stopp för odling efter frostnätterna på hösten och det då stängs ner helt inför vintern. Man kan också börja så och plantera om sina växter betydligt tidigare på våren än i ett vanligt växthus.

Uterum- Orangeri | Garden & Greenhouse

Vinterförvaring.

Under de kallaste månaderna är vinterförvaring av oliv, citrus, fikon, kamelia och andra medelhavsväxter optimalt att utföra i ett orangeri.  När våren kommer ställs krukorna tillbaka på terrasser och innergårdar, och där blommar växterna under den svenska sommaren. Under viloperioden på vintern vill alla medelhavsväxter ha ljust och en sval temperatur på 5–8 plusgrader. Men det behöver inte alltid vara vintersvalt i orangeriet, öka temperaturen tillfälligt på kvällar och helger för att umgås med familj och vänner. Det är extra magiskt i ett orangeri när det är snö och kall utanför. Varför inte ta julglöggen eller nyårsbubblet i orangeriet!

Medelhavsväxter

Det ökade intresset de senaste åren för just medelhavsväxter i trädgårdar och på terrasser har inneburit ökande efterfrågan på dubbelglasade orangerier. Växthusleverantören Garden & Greenhouse har kunnat möta efterfrågan genom att förse sina kunder med dubbelglasade orangerier i aluminium tillverkade i Kanada.  Företaget har även sålt enkelglasade växthus i hållbart cederträ från den engelska tillverkaren Woodpecker Joinery. Nu har även den tillverkaren mött upp den svenska efterfrågan och kan nu erbjuda sina växthus uppgraderade till exklusiva dubbelglasade orangerier i cederträ. Orangerierna är extra förstärkta för den nordiska marknaden och står emot både hårda vindar och stora snömängder på taken. Orangerierna har av samma skäl även skyddande yttre lister av lackerat aluminium i takdelarna och robusta hängrännor och stuprör av stål.

Lusthus i Cederträ från Garden & Greenhouse Vackert i Söderköping, The Bramshall Cedar Orangery, 7,5 m2.

Dubbelglasade orangerier

Förutom flera olika modeller i aluminium kan man nu alltså även uppgradera cederträväxthusen Kingsbury, Kings Bromley eller Vanderburg till dubbelglasade orangerier. Eller helt efter egna speciella önskemål eller en arkitekts ritningar. Orangerierna kan även specialbeställas för att anslutas med långsida eller gavel till boningshus eller annan befintlig byggnad för bekväm tillgång till befintlig värme, el och vatten. Det finns även mindre runda kombinerade lust- och växthusen går att få dubbelglasade.

En av de första levererade orangerierna

Nymonterat Kingsbury Cedar Orangery utanför Uddevalla, dubbelglasat i hållbart cederträ. På sommaren en plats för odling, exotiska växter och umgänge. Under vintern är det hem för ett hundra år gammalt olivträd och andra medelhavsväxter som står ute i trädgården på sommaren.

Orangeri i cederträ från Garden & Greenhouse Kingsbury Cedar Orangery

Fler växthus och orangerier hittar ni på Garden & Greenhouse hemsida! 
Varmt välkomna! 

Redaktionen tipsar

Blå nunneört, Elata flexuosa ´Craigton Blue´  och Gul engelsk vallmo, Mecanopsis cambrica,  får bli symbol för den Svenska flaggan som vi...
Kärt barn har många namn. Attefallshus eller som man också kallar det komplementhus, komplementbostad eller komplementbyggnad. Oavsett...
Nu är det dags att planera och plantera för nästa säsong Nu ska lökarna i jorden och säsongen håller på tills tjälen kommer. Den nysatta...

Annonser

Utvalda varumärken

Ett uterum för alla! Brett utbud, lättmonterade lösningar.
Perfekt Attefalls stuga för dig som önskar ett extrarum i trädgården.
Växthus i viktorianska modeller
Kenjohusen har olika monteringsalternativ - uppbyggda enligt ett modulsystem