Lättskött gräsmatta

Med en gräsklippare utav bra kvalité så håller du enkelt gräsmattan i trim

Din gräsmatta behöver inte bara gödas och vattnas för att må bra, du måste även klippa den med jämna mellanrum. Hur ofta din gräsmatta behöver klippas beror på hur bra den växer och hur kort du vill ha den. Vilken typ utav gräsklippare som passar bäst till din tomt beror på flera olika faktorer. Har du en liten och plan tomt så kan det räcka med en enkel handgräsklippare. Vill du dessutom få lite extra motion så passar det utmärkt med en handdriven gräsklippare. Har du en större tomt så föredrar du kanske en motordriven gräsklippare. I den kategorin kan du välja på bland annat bensindriven gräsklippare, elgräsklippare och åkgräsklippare.

Innan du investerar i en gräsklippare bör du tänka igenom vad som är viktigt för dig så att du får en gräsklippare som matchar dina behov. Vill du ha en bensindriven gräsklippare med sidoutkast eller föredrar du en gräsklippare med uppsamlare så att du bara behöver tömma gräset i komposten istället för att kratta upp det? Det finns även gräsklippare med båda funktionerna så att du kan växla mellan dem om du behöver eller vill det.

Andra faktorer som du bör ta hänsyn till innan du bestämmer dig för en specifik modell är klippbredden på gräsklipparen. Vill du klippa så brett som möjligt eller föredrar du en smalare klippning? Kolla ifall du kan ställa in klipphöjden på gräsklipparen, de flesta gräsklippare har i alla fall två klipphöjder som du kan variera mellan. Pröva gärna att hålla i gräsklipparna innan du bestämmer dig för vilken du skall köpa. Känn så att handtaget är bekvämt och kolla i fall du kan ställa om det ifall ni är flera i familjen som skall klippa gräset. Det är inte alltid som en höjd och ett läge passar alla i familjen.

Ett annat mycket smidigt alternativ är en så kallad robotgräsklippare. En sådan sköter sig själv och klipper gräset åt dig samtidigt som du tar itu med viktigare eller roligare sysslor. Robotgräsklippare fungerar bäst på plana gräsmattor även om många utav dem klarar sluttningar på upp till 35 %. När du har köpt din robotgräsklippare behöver du installera den och programmera den. Detta gör du genom att följa manualerna som du får med vid köpet. Du behöver även gränsa av tomten med en lågspänningslina för att inte gräsklipparen skall smita och klippa även grannens tomt. Har du rabatter, en damm eller liknande som du inte vill att din automower skall klippa i så gränsar du av dem områdena också med en lågspänningslina. När programmeringen är klar så kommer din robotgräsklippare att klippa din gräsmatta tyst och på egenhand. Om den välter eller lyfts upp så stannar knivarna automatiskt. När den behöver laddas så åker den automatiskt in i sin laddningsstation och laddar sig själv innan den åter ger sig ut för att klippa din gräsmatta. Robotgräsklipparen klipper gräset även i regn och rusk så med en sådan investering så kommer du alltid att ha en nyklippt och välskött gräsmatta.

Har du en stor och plan tomt så kan en åkgräsklippare vara en bra investering. Med en åkgräsklippare blir gräsklippandet till en behaglig sysselsättning. Vill du veta mer om gräsklippare eller jämföra olika modeller och deras egenskaper så är du välkommen att besöka våra annonsörers hemsidor. Där hittar du fakta om både deras gräsklippare och vart du hittar närmaste återförsäljare.

Robotgräsklippare från Stihl

 

Redaktionen tipsar

En snygg häck är pricken över i:et När vi väl är där och beslutet är taget, på att vi skall ha en ny häck, är väl den långa väntan det som...
 När sommaren äntligen är här vill vi njuta så mycket som möjligt  Här uppe i norden tvingas vi att hålla oss inne långa perioder på året...
Ingenstans firar man Midsommar så intensivt som vi gör i Norden. I Finland, Danmark och Norge har man midsommareldar i det fria, medan vi...

Annonser