Utebelysning

Välj en utebelysning som passar din trädgård för att få maximal effekt

Genom att välja rätt belysning till din trädgård kan du få en oslagbar effekt. Vilken typ utav belysning som du skall välja och hur du skall placera den beror helt på vad du vill uppnå med den. Genom att punktbelysa vissa träd och buskar kan du skapa en stämningsfull belysning som ger ett mjukt och behagligt sken.

Har du en bergstomt eller en stor sten någonstans i trädgården så är det även vackert att belysa delar utav stenen med mindre lampor som riktas uppåt för största effekt. Har du stenlagda gångar i din trädgård så passar det utmärkt med små solenergilampor vid sidan av gångarna. Dessa lampor laddas utav solen under dagen och lyser när det börjar bli mörkt. Är du på jakt efter mindre lampor till din trädgård så finns det i en mängd olika utföranden. Allt från traditionella lampor till lampor formade som stenar eller djur.

Föredrar du att ljuset kommer ovanifrån så kan du istället köpa lyktstolpar som du kan placera vid infarten eller vid gången upp mot huset. Även där finns det en del att välja bland, oavsett om du föredrar stilrena eller gammaldags lyktstolpar så kan du hitta vackra lyktstolpar som förgyller din trädgård. Det finns även lyktstolpar som du placerar blockljus i, då får du ett svagare och mildare sken men du slipper dra ut el till dem. Ett annat alternativ är lampor med rörelsesensorer som tänds när någon kommer inom räckhåll för sensorerna. Med sådana lampor slipper du famla i mörkret när du skall ner till bilen och dina gäster får gången upplyst automatiskt utan att du behöver tända utomhusbelysningen åt dem.

En annan fördel med dessa lampor är att dem slocknar efter en stund igen vilket innebär att dem inte är tända i onödan. Vill du veta mer om de olika typerna utav trädgårdsbelysning som finns på dagens marknad så är du välkommen att besöka våra annonsörers hemsidor. Där hittar du både aktuell information om deras produktsortiment och vackra miljöbilder.

När du sedan har bestämt dig för vilken typ utav utebelysning som du vill ha i din trädgård så hittar du din närmaste återförsäljare på tillverkarens hemsida.

 

Redaktionen tipsar

                           När tjälen gått ur marken och den härliga vårsolen syns allt mer börjar det bli dags att ge gräsmattan lite...
Sätt spaden i jorden Det är höst och dags att få ner tulpanlökarna, för en blommande vår kommer fortare än vi anar. Då kan Du med gott...
Det är för mycket snack om att sommaren har gått förlorad För vem säger att sommaren är slut bara för att semestern är det? Sommarmånaderna...

Annonser

Utvalda varumärken

Sedan mer än fyrtio år tillbaka designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning
Ligh Design, ett proffessionellt belysningssystem som du enkelt installerar själv.
In Dech light
Klassiska lyktor för dekoration.